Prnjavor svira za Šamac - "Bike Fest 2014" za pomoć stradalima u poplavama


Moto klub "Prnjavor 07" u humanitarnoj akciji od 05 -08 juna 2014. godine



Prnjavor je u regionu poznat kao "Mala Evropa", zbog multietničkog i multinacionalnog sastava stanovništva ove opštine, ali ove godine svoj nadimak opravdava i činjenicom da je jedini gradić u BiH koji je doneo dah Evrope i "Bike Fest" koji po svojoj organizaciji šije i mnogo veće gradove širom Evrope.

Ovogodišnji festival, sedmi po redu,  već je bio na otkazivanju zbog katastrofe koja je zadesila našu zemlju, ali članovi kluba su našli način i snagu da sav svoj rad i trud ulože u veliku humanitarnu akciju i vlastitim radom pomognu brojnim unesrećenim porodicama na području opštine Šamac.

Dobro je poznato da su bajkeri intelektualci, rokeri i humanisti, a, ove godine su to ponovo dokazali organizujući pomoć u najtežim vremenima. Pored toga, moto klubovi iz Slovenije i R. Hrvatske donose svoju pomoć, koju su skupljali kako bi pomogli unesrećenima. Takođe, svoju pomoć su najavili i ovogodišnji gosti festivala "Neša i Galija", kao i novac skupljen od ulaznica i donacije posetilaca.
Pobednički pehari za "Rat bendova" za 2014. godinu
Ovogodišnji moto skup podržava načelnik Opštine s malom finansijskom pomoći, ali i institucije - policija, vatrogasci, Dom zdravlja, te sugrađani koji su se angažovali da i ovogodišnji festival bude ponos Prnjavora i da dostojno ugoste moto klubove iz Švajcarske, Austrije, Nemačke, Italije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bih.
Ovo je sedmi po redu bajk festival, ali već drugu godinu zaredom se organizuje i takmičenje "Rat bendova" u kome je pružena prilika svim mladim bendovima da učestvuju, takmiče se i osvoje vredne nagrade.
Ukoliko je suditi po prošlogodišnjem festivalu, gde su svi mladi bendovi domaćinski dočekani, za očekivati je veći broj mladih talenata koji će se boriti da osvoje svoje mesto na velikoj bini.
Nije zgorega napomenuti da je prošlogodišnje takmičenje bilo za primer svim takmičarskim manifestacijama u RS, jer nisu postojale privilegije u smislu nameštanja rezultata, ili menjanja opreme u kojoj jedan bend dobije skupu i kvalitetnu opremu, a drugi šta mu zapadne, kao što je čest slučaj na drugim dešavanjima. Jednako tako, i ove godine se očekuje da tročlani žiri izabere bendove po kvaliteti, a ne po babi i stričevima, a po svemu sudeći, takve sitaucije u "maloj Evropi" nisu moguće, jer su domaćini čvrsto odlučili da njihov festival bude poznat po dobrom druženju, muzici i fer pleju.

Inače, Moto klub ima i svoj zvaničan rok bend "Shadow 07", a nedavno su snimili i zvaničan spot "Sviću zore za motore".
Sve u svemu, nije pretenciozno za reći da prnjavorski "Bike Fest" pretenduje da bude jedan od najvećih festivala regije, a poseta u većem broju će samo doprineti ostvarenju tih namera, posebno jer je ove godine festival humanitarnog karaktera.
Dobrodošli!


Shadow 07

Moto klub o Moto klubu „Prnjavor  07“


Ideja o osnivanju Moto Kluba Prnjavor začeta je pre nekoliko godina u glavama nekoliko hedonista, koji su svoje zadovoljstvo našli na dva točka bilo u putovanju bilo u brzini.
Klub je ozvaničen 30.05.2007 godine. i upisan u registar neprofitabilnih preduzeća!!!
Grupa(izopštenih građana) je odlučila da se organizuje, primi značajna novčana sredstva od države koja promoviše ovu vrstu rekreacije i ista rasipa diljem balkanskih prostora tokom sezone.
U nekoliko sledećih nedelja okupilo se društvo te izabralo rukovodstvo kojim oni upravljaju,
Inače ORGANI kluba tj. upravni odbor, predsednik, potpredsednik i sekretar su bespotrebni ali ipak postoje. Za predsednika izbaran je Boro Mijić, podpredsjednika Dragan Đukić a za sekretara Željko Božunović (Žuna).
Upravni odbor broji sedam članova i nadgledaju njihov (ne) rad i pridružuju im se u tome. 
Sedište kluba je u sportsko rekreacionom centru „Borik“ u neposrednoj blizini lovačkog doma, koji je deo prekrasnog lokanog izletišta.
Jedan od ciljeva kluba je istraživanje tog prostora čime bi omogućili širokim narodnim masama uživanje u netaknutoj prirodi i blagodetima koje ona nudi.
Aktivnosti kluba se svode na konstantno kretanje (vožnju ) u toku sezone, a van toga na druženje i akcije od značaja za lokalnu zajednicu.Većina članova poseduje bogat motoraški staž i poznati su u moto krugovima, tako da podmladak ima od koga da uči.
Klub trenutno broji 35 članova.
Udruženje postoji ,pre svega , da bi svoju ljubav prema motociklizmu unapredili kroz zajednički rad, ali i da bi se izborili za elementarna prava u društvu.
Termin , nadamo se tradicionalnog okupljanja tj održavanja MOTOFESTA je prvi vikend u mjesecu Junu.

http://www.mkprnjavor07.info/






Comments

Popular Posts